آخرین اخبار
کد مطلب: 74099
دولت مطلقا در انتخابات دخالت نمي کند/براي ادغام لايحه مي‌دهيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 854

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور کشورمان در پايان نشست هيئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالي در مورد اينکه چرا وزرا در بين خبرنگاران حضور پيدا نمي‌کنند، گفت: هيئت دولت که در کف خيابان است و من به وزرا توصيه مي‌کنم حتماً در جمع خبرنگاران حضور پيدا کنند.

*تنظيم بودجه يک کار فراقوه اي است

رئيس جمهور در پاسخ به سؤال ديگري در مورد اظهار نظر رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره متوقف شدن بحث هدفمندي يارانه‌ها در بودجه سال 92 گفت: من هم اين مسئله را شنيده‌ام و البته نظر دولت در اين خصوص معلوم است؛ اين طرح مهمترين برنامه اقتصادي کشور است و نه دولت و هر چه زودتر تکميل شود به نفع کشور است.

احمدي‌نژاد گفت: ما بايد با کمک يکديگر اين طرح را اجرا کنيم و به پايان برسانيم.البته خيلي‌ها هستند مخالف پيشرفت کشور هستند.

وي در پاسخ به سؤال ديگري در مورد بحث ارائه بودجه به مجلس شوراي اسلامي گفت: ما در حال بررسي بودجه هستيم و انشاالله بودجه بسيار خوبي را تحويل مجلس خواهيم داد. تاخير در بحث بودجه معنايي ندارد بالاخره بودجه بايد آماده شود تا بتوان آن را ارائه داد. اينکه بودجه کي داده مي‌شود يک امر بين دو قوه است. يک قوه به تنهايي تصميم مي‌گيرد که بودجه چه زماني تحويل داده شود. اين درست نيست بودجه بين دو قوه است و زماني که بودجه قبلا تنظيم شود بايد تفاهم بين قوه کاملًا برقرار باشد.

رئيس جمهور ادامه داد: اينکه يک قوه بنشيند و تصميم بگيرد بودجه چه زماني ارائه شود امکان پذير نيست بايد بحث پايان سال را پيش بيني کنيم بحث نرخ نفت و بودجه را پيش بيني کنيم. اين کار مي‌برد.

*درنهاده هاي کشاورزي خودکفا مي‌شويم

احمدي‌نژاد در پاسخ به سؤال ديگري درباره اينکه زمان آغاز سفرهاي استاني چه زماني خواهد بود،‌گفت: سفرهاي استاني برنامه ريزي شده و انشاءالله به زودي انجام خواهد شد. ما يک سفر عراق داريم که منتظريم تا انجام شود.

وي در پاسخ به سوالي درباره اينکه نرخ ارز در بودجه سال 92 به چه ميزان است، افزود: تلاش ما اين است که تا جاي ممکن بودجه به متغيرهاي داخلي وابسته باشد و تمام متغيرهاي آن با توجه به اين مسئله تنظيم خواهد شد.

وي در پاسخ به سؤال ديگري درباره اينکه آيا در حوزه اقتصاد خبر خوشي براي مردم کشور دارد يا نه، افزود: ما در بخش نهاده‌هاي کشاورزي که براي توليد دام و طيور لازم است و هم اکنون در آن مشکلاتي براي کشور وجود دارد، طرح وسيعي را برنامه‌ريزي کرديم يک ستاد کشاورزي با حضور وزرا و شخص من تشکيل شده است تا در يک اقدام ضربتي در تمام نهاده‌هاي کشاورزي خودکفا شويم.

*رفاه مردم از نوسانات اقتصادي نبايد ضربه ببيند

رئيس جمهور افزود: در خصوص بحث بودجه به سمتي مي‌رويم که ميزان درآمدهاي ناشي از نفت را در بودجه به حداقل ممکن کاهش دهيم و دليل هم ندارد که بودجه وابسته به نفت باشد ما کشور بزرگ و پيشرفته‌اي هستيم و بسياري از هزينه‌ها را نيز کاهش مي‌دهيم.

احمدي‌نژاد گفت: بسياري از نهادها‌ها بي‌جهت بودجه وقت مي‌دهند که ما بسياري از آنها را حذف کرديم.

وي افزود: حذف اين نهادها از بودجه لطمه‌اي به کار کشور وارد نمي‌کند و ما بر روي محورهاي اصلي هزينه‌هاي کشور در بودجه متمرکز خواهيم شد.

رييس جمهور ادامه داد:‌ ما اميدواريم اين بازي که عليه ملت ما در مي‌آورند و قصد تحريم دارند بي‌اثر کنيم البته به شما عرض کنم ما برنامه گسترده‌اي را تهيه کرده‌ايم که بالاتر از فشارهاي دشمن پيش برويم.

احمدي‌نژاد گفت: اين برنامه‌ها آماده است و واقعا شدني است مجموعه کشور توان اين را دارد که با دو حرکت انقلابي تمام تحريم‌کنندگان ملت ايران را دور بزنيم.

وي افزود: مهمترين دغدغه دولت اين است که بي‌جهت فشارهايي به مردم وارد مي‌شود بالاخره دشمن فشارهايي وارد مي‌کند اما ما مي‌توانيم آن را از زندگي مردم حذف کنيم. ما بايد ظرفيت‌هاي اقتصاد را فعال کنيم.

رئيس جمهور ادامه داد:‌کشور ما ثروتمند است ومنابع فراواني در اختيار دارد. طرح‌هاي بسيار خوبي هم دولت دارد.

وي ادامه داد: تلاش مي‌کنيم تا بقيه را نيز همراه کنيم و اميدواريم آنها همراه شوند. خوب نيست وقتي دولت به دنبال اين است که قدرت خريد مردم را بالا ببرد با آن مخالفت شود.

احمدي‌نژاد گفت:‌تمام اين فشارها که وارد مي‌شود به دنبال کاهش دادن قدرت خريد مردم است. و همه نيز تلاش مي‌کنيم تا قدرت خريد مردم را بالا ببريم چرا که اگر قدرت خريد مردم پايين بيايد مردم در فشار قرار مي‌گيرند.

وي افزود: درجايي شخصي به من گفت که تمام دريافتي ما در ماه 390 هزار تومان است چه طور مي‌تواند يک خانواده حتي با دو نفر با چنين پولي زندگي کند به خصوص زماني که مسکن هم نداشته باشند و بخواهند با خانه اجاره‌اي زندگي کند.

رئيس جمهور ادامه داد: ما بالاخره مي‌توانيم کاري کنيم که مردم از ناحيه نوسانات اقتصادي آسيب نبينند. حداقل اينکه رفاه آنها به خطر نيفتد.

*تشکيل سازمان بيمه ملي سلامت

احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به مطرح شدن نظام سلامت و طرح پزشک خانواده گفت: طرح نظام سلامت طرح بسيار حساس و مبنايي است بودجه‌اي که دولت براي سلامت مردم هزينه مي‌کنند بودجه سنگيني است. ما بايد آن را به بهترين نحو ممکن استفاد کنيم و اين مال مردم است.

وي افزود: هم اکنون آن طور که بايد و شايد اين پول در جاي درست هزينه نمي‌شود و ما نمي‌توانيم از آن بازدهي بگيريم.

وي ادامه داد: دليل آن است که سلسله مراتب نظام سلامت به درستي تعريف نشده است هر کسي که مريض مي‌شود به اولين مرکز بهداشتي مراجعه مي‌کند و تکليف خود را نمي‌داند هر کسي بايد يک پرونده پزشکي داشته باشد و تمام بحث‌ها در آن ثبت شده باشد.

رئيس جمهور ادامه داد: سابقه، تاريخ و مشخصات بيمار در اين پرونده بايد ذکر شده باشد و هر زمان که به رده‌هاي بالاتر نياز پيدا کرد و يا براي مراحل درماني بالاتر نياز شد بايد بر اساس پرونده پزشکي و از سوي پزشک مخصوص وي تصميم گيري صورت گيرد.

احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود ادامه داد: ما بحث پزشک خانواده را شروع کرده‌ايم و اميدوارم از اين نظام چند بيمه‌اي و سطوح متفاوت ارائه خدمات پزشکي و پرداخت بالاي دولت و بيماران تمام شود. ما اميدوارم طرح پزشک خانواده بتواند اين معضلات را از بين ببرد.

وي افزود: البته ما يک طرح سازمان ملي بيمه داريم که تمام بيمه‌ها را زير نظر خود مي‌اورند و اساسنامه آن تکميل شده و به زودي رئيس آن نيز منصوب خواهد شد تا خدمات بيمه‌اي انسجام و هماهنگي خوبي پيدا کند.

*برخي در داخل به دنبال حل مسئله هسته اي نيستند

وي در پاسخ به سؤال ديگري درباره عوض شدن رويکرد کشورها در مذاکرات هسته‌اي و موضع ايران نسبت به عوض شدن اين رويکردها گفت: موضع ايران در مورد اين مسئله مشخص است ما تصور مي‌کنيم همکاري به نفع همه است. اگر بنا باشد جلوي فسادي در جامعه گرفته شود همه بايد به هم کمک کنند.

رييس جمهور افزود: اگر بناست زرادخانه هسته‌اي از بين برود همه بايد کمک کنند. با همکاري و تفاهم بهتر اداره مي‌شود تا با دعوا و اين براي همه بهتر است.

وي ادامه داد: اگر شما به ياد داشته باشيد من در تابستان سال 86 اعلام عمومي کردم که از نظر ما موضوع هسته‌اي تمام شده است. يعني ما به فناوري هسته‌اي رسيده‌ايم و سه هزار سانتريفيوژ را نصب کرده و ما هم اکنون هسته‌اي هستيم. من در همان جا اعلام کردم که سياست ما از اين پس بر مبناي همراهي و همکاري است و اين به نفع ديگران هم هست. من به آنها اعلام کردم که اگر با بحث نيروگاه مشکل داريد خودتان بياييد بسازيد و حتي اگر در بحث غني سازي نگراني داريد خودتان مشارکت کنيد ما که در مورد کار خودمان نگراني نداريم.

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود تصريح کرد: ما کمال همکاري را با آژانس داشته‌ايم و از اين پس اين گونه است متاسفانه خيلي‌ها شرايط دنيا و مديريت دنيا را نمي‌فهمند.

احمدي‌نژاد گفت: خيال مي‌کنند با زور و تندي مي‌توان دنيا را اداره کرد در حالي که اين چنين نيست و نمي‌شود دنيا را اداره کرد ممکن است فشارهايي به ما وارد کنند و گام‌هايي جلو بيايند ولي فردا و پس فردا چه.

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت همکاري و مذاکره گفت: در صورت ادامه چنين روندي ملت‌ها براي مديريت خود فکر ديگري خواهند کرد. آنها هم بالاخره بايد از اين لجاجت دست بردارند و همکاري کنند.

احمدي‌نژاد گفت: متاسفانه در ايران هم عده‌اي به دنبال حل مسئله نيستند برخي‌ها هستند که فکر مي‌کنند اين طوري بهتر است بالاخره نظر دولت اين است که اين مسئله حل شود و با همکاري مسئله حل شود بالاخره دعوايي وجود ندارد آن مال موقعي بود که مي‌خواستيد جلوي ما را بگيريد و حالا که ما فناوري به دست آورديم مي‌خواهيم از ما پس بگيريد.

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود گفت: در آن زمان که ما فناوري را هنوز به دست نياورده بوديم آسانتر بود که جلوي ما را بگيريد حالا که فناوري را به دست آورده‌ايم مي‌خواهيد جلوي ما را بگيريد آيا اين شدني است.

وي ادامه داد: آنها خود نيز مي‌دانند که نمي‌توانند چنين کاري انجام دهند بهتر است بيايند و با همکاري مسئله را حل کنيم و اين به نفع خود آنان است البته ممکن است آنها فشارهايي بياورند ولي به معناي آن نيست که ملت ايران تمام شود. ملت ايران در طول تاريخ جاري است و از اين حوادث نيز زياد ديده است.

*براي ادغام لايحه مي‌دهيم

احمدي نژاد در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبني براينکه برخي اين نکته را مطرح مي‌کنند که تغييرات در دولت هدفمند بوده و اهداف انتخاباتي يکي از اين دلايل است گفت: قطعا هر تغييري هدفمند است، اما اين تغييرات به دليل مقاصد انتخاباتي نبوده است؛ بالاخره هر تغييري با هدف انجام مي‌شود مگر کسي بدون هدف چيزي را تغيير مي‌دهد.

وي افزود: هدف ما بهتر اداره شدن کشور است در شرايط امروز که شرايط منطقه و بين‌‌المللي شرايط خاصي است ما بايد حتماً از همه ظرفيت‌هاي بين‌المللي براي تحقق اهداف کشور استفاده کنيم.

رئيس جمهور ادامه داد: براي بهتر اداره کردن کشور  نيازمند يک برنامه‌ريزي دقيق و منسجم هستيم.

وي ادامه داد: خوشبختانه وزارت امور خارجه ما با تمام توان درحال فعاليت است اما خوشبختانه خداوند ظرفيت جديدي را به ما ارائه کرده که نام آن جنبش عدم تعهد است بالاخره جنبش عدم تعهد يک مسئوليت تاريخي است و هيچگاه ايران همچنين مسئوليتي را برعهده نداشت است.

رئيس جمهور گفت: اين يک فرصت تاريخي است ما بايد از آن حداکثر استفاده را ببريم اين مسئله مستلزم تمرکز و سرمايه‌گذاري بيشتر است و اين کار خوبشختانه انجام شد و البته بايد جايگزين نيز انجام شود.

*حکم سرپرستي وزارت ارتباطات از 4 ماه پيش آماده بود

وي همچنين درباره طرح ادغام وزارت ارتباطات افزود: وزارت ارتباطات از مدت‌ها قبل در فهرست ادغام ما بود چراکه وزارت ارتباطات چيزي در اختيار ندارد و دولت هرچه کوچکتر باشد بهتر است.

احمدي‌نژاد ادامه داد: پست‌بانک و پست بايد واگذار شود. يک شرکت زيرساخت مي‌ماند و يک کميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي که در مرکز ديگري ادغام خواهد شد. بر طبق فرمان مقام معظم رهبري مرکزي به نام مرکز فضاي مجازي ايجاد شده است.

وي افزود: اين مرکز فضاي مجازي وظيفه تنظيم مقررات راديويي را نيز برعهده دارد که اين مرکز نيز فعاليت خود را شروع کرده است از اين رو عملاً آن چيزي که زير نظر وزارت ارتباطات باقي مي‌ماند در حد يک وزارتخانه نيست و تنها شامل يک يا دو شرکت و يک کميسيون مي‌شود.

وي افزود: از اين رو طبيعي است که اين وزارتخانه بايد تبديل به يک سازمان زير نظر رئيس جمهور و يا يکي از وزراء تبديل شود.

احمدي نژاد ادامه داد: ما در جهت مصالح و منافع کشور اين کار را مي‌کنيم و حتي حکم سرپرستي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از 4 ماه پيش تهيه شده بود اما ما صحبت‌هايي کرديم و قرار بود کارهايي انجام شود. بالاخره مقدمات آن فراهم شد و اين کار انجام شد.

احمدي‌نژاد گفت: بالاخره دولت بايد کوچکتر شود و وزارت ارتباطات هم ديگر در حد يک وزارتخانه نيست؛ زماني که بخواهيم اين وزارتخانه را ادغام کنيم حتماً لايحه‌اي را به مجلس خواهيم داد اين مسئله نظر شوراي نگهبان است و ما بدون تصويب مجلس نمي‌توانيم آن را ادغام کنيم.

*برخي از سياست تنها انتخابات را مي فهمند

برخي خيال مي‌کنند از سياست و مديريت تنها انتخابات وجود دارد و آن را مي‌فهمند آن هم انتخابات به مفهوم اينکه خودشان به قدرت برسند در حالي که کشور فقط انتخابات نيست انتخابات نقطه تجلي مردم در حاکميت و بسيار مهم است.

احمدي‌نژاد ادامه داد:‌ دولت نه در انتخابات مجلس و نه در چند انتخابات آينده کاره‌اي نيست و برنامه‌اي ندارد. دولت به دنبال کشف نظر مردم است و حضور پرشکوه مردم را در انتخابات دنبال مي‌کند.

وي گفت: من صريحا به شما که اين پرسش را مطرح مي‌کنيد عرض مي‌کنم آنچه که در ته ذهن دولت است يک انتخابات پرشکوه و با حضور حداکثري است؛ اگر در انتخابات قبلي حضور 40 ميليون بود در انتخابات بعدي اين حضور به 46 يا 47 ميليون برسد. هدف ما اين است که همه بيايند و حضور حداکثري باشد و اين براي ما مطلوب است و رئيس جمهور با حداکثر راي ممکن سرکار بيايد.

رئيس جمهور ادامه داد:‌ ما در اينجا دخالتي نداريم مردم بايد انتخاب کنند آنچه که ما به دنبال فراهم کردن بستر آن هستيم انتخاباتي با بالاترين حضور است.

احمدي‌نژاد گفت: اين مسئله دو معنا دارد يک معناي سياسي دارد که به معناي اين است که تمام معادلات منطقه و بين‌الملل به نفع ما تغيير کند يکي معناي اجرايي داخلي نيز دارد و آن اين است زماني که مردم متمرکز مي‌شوند در روي مساله انتخابات بسياري از نابساماني‌هاي داخلي خود به خود حل مي‌شود.

وي افزود: بالاخره دولت مقتدري از راي مردم شکل مي‌گيرد و مسائل را حل مي‌کند. انتخابات بسيار مهم است و اصلا نبايد آن را در چارچوب حزب و گروه من يا تو قرار بگيرد.

رئيس جمهور ادامه داد:‌ هر چه ملت تشخيص بدهند همان است تجربه نشان داده است کساني که تلاش مي‌کنند به جاي مردم تصميم بگيرند و يا مردم را محدود کنند و يا خيال مي‌کنند مي‌توانند نظر مردم را هدايت کنند اشتباه است.

وي افزود: ملت يک اقيانوس است و افراد و دستجات مثل قطره‌هاي اقيانوس هستند اقيانوس است که قطره‌ها را هدايت مي‌کند. ملت ما نشان داده است که همواره بهترين تصميم را مي‌گيرد.

رئيس جمهور ادامه داد:‌ هر تصميمي که مردم گرفتند به نفع انقلاب و تاريخ و کشور بوده است خيال من از اين بابت راحت است ما اينقدر خيالمان راحت است که يک دقيقه هم به اينکه چه کسي کانديد است فکر نمي‌کنيم چون در حيطه کار ما نيست.

وي افزود: آنچه که ما مي‌دانيم اين است که ملت حتما به صحنه مي‌آيد و کار خود انجام مي‌دهد براي من يقيني است که تصميم ملت بهترين خواهد بود. بعضي‌ها خيال مي‌کنند که مي‌شود که مردم را در گروه‌ها و دستجات جا داد مانند آنکه بخواهيم اقيانوس را در يک ليوان قرار دهيم يک ملت را نمي‌توان محدود کرد. هيچ ملتي در قالب احزاب و گروهها جا نمي‌شوند.

احمدي نژاد گفت: برخي خيال مي‌کنند لازمه دموکراسي اين است که مردم در داخل احزاب بروند در حالي که در خود آمريکا که ته خط دموکراسي بر حسب ظاهر است مردم در دو يا سه حزب جا نشده اند مگر اين دو حزب چند عضو دارد؟ يک درصد مردم آمريکا هم عضو اين احزاب نيستند. آنها ساختارها را طوري بسته‌اند که هر کس دوست دارد با لابي‌هاي صهيونيست دست دارد، راي بياورد. ما قبول نداريم که آنجا مردم تصميم مي‌گيرند.

*دولت مطلقا به دنبال دخالت در انتخابات نيست

رئيس جمهور ادامه داد: دولت هيچ برنامه‌اي براي تاثيرگذاري بر انتخاب مردم ندارد. انديشه دولت اين نيست فرهنگ اين دولت اين نيست ما الان به فکر اين هستيم که کشور را جلو ببريم و توطئه‌هاي دشمن را خنثي کنيم. الان بخش زيادي از مردم تحت فشار هستند و ما مي‌خواهيم فشار را از دوش مردم برداريم. و من باز هم تاکيد مي‌کنم دولت هيچ اعتقادي به اين ندارد که ما بايد بر روي مردم تاثيرگذار باشيم مطلقا دولت هيچ برنامه‌اي براي تاثيرگذاري بر انتخابات ندارد و هيچ کدام از اين انتصاب‌ها در اين راستا نيست.

وي ادامه داد:‌ من قبلا نيز گفته‌ام که تا زماني که اين دولت است ما تغييرات هم خواهيم داشت. ما اگر ببينيم که هر کس در جايي که سمتي را برعهده دارد ديگر نمي‌تواند کار خود را انجام دهد جاي خود را به ديگري خواهد داد.

رييس جمهور افزود: ‌بعضي‌ها که سخناني در اين خصوص مي‌گويند تنها فکر خود را بيان مي‌کنند مگر بنا است استاندار و وزير به جاي مردم انتخاب کنند. تغيير وزير چه تاثيري در جابه‌جاي مردم دارد آيا يک وزير مي‌تواند راي مردم را جابه‌جا کند اين حرف‌ها بسيار سطح پائين است و کساني که اين حرفها را مي‌زنند روحيه ملت را نمي‌شناسند.

وي ادامه داد:‌ ما کار طبيعي خود را انجام مي‌دهيم و از اول تغييرات بوده است ما مانند يک تيم ورزشي هستيم که کار خود را انجام مي‌دهيم. استراتژي و تاکتيک‌هاي مختلف داريم تا به هدف برسيم هدف هم پيروزي ملت است و به صورت دائم هم جابه‌جايي داريم.

رئيس جمهور ادامه داد:‌ اگر ما برنامه نداشتيم جابه‌جايي هم نمي‌داشتيم. از اين رو برنامه اصل است و آدم‌ها فرع هستند آدم‌ها بايد در خدمت برنامه باشند. ما بطور مثال در حوزه اقتصاد برنامه داريم تا با فشارهاي دشمن مقابله کنيم بزودي زمان آن خواهد رسيد که من کارهاي دولت را در زمينه اقتصاد تشريح کنم. و وقت آن نيز خواهد رسيد.

*نظارت مجلس بر انتخابات در قانون اساسي نيامده است

رئيس جمهور در پاسخ به سؤال ديگري درباره طرح مجلس پيرامون ايجاد طرح هيئت مرکزي نظارت بر انتخابات گفت به نظر من قانون اساسي بندي در خصوص نظارت مجلس بر انتخابات ندارد نظارت بر انتخابات بر طبق قانون اساسي بر عهده شوراي نگهبان است.

وي گفت: من جزئيات اين مسئله را نمي‌دانم اما قانون اساسي نظارت مجلس بر انتخابات را ذکر نکرده است و آن را بر عهده شوراي نگهبان گذاشته است. نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان و رياست جمهوري به عهده شوراي نگهبان است. و در مورد جزئيات آن نيز شوراي نگهبان نيز نظر خواهد داد.

وي در پايان از حضور خبرنگاران در پايان جلسه هيئت دولت قدرداني و به آنها خسته نباشيد گفت.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس